Over ons

Creativiteit, innovatie en kennis op het gebied van kunststof producten

De kracht van Jansen Kunststoffen zit in de voortdurende koppeling van kennis en ervaring uit verschillende disciplines. Onze innoverende organisatie is altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe kwaliteitsproducten waar u voordeel van kunt hebben. Onze creativiteit en technische kennis spelen hierbij een belangrijke rol.

Innovatie en producten op maat

Wij onderscheiden ons in de markt door ons te concentreren op innovatie en klantspecifieke producten. Onze hoofdactiviteit is het produceren van kunststof platen voor speciale toepassingen. Voor sterk uiteenlopende opdrachtgevers voeren wij Research & Development uit en verleggen wij de grenzen van plaatextrusie.

Ook voor de volgende activiteiten kunt u bij ons terecht:

  • Extrusie van folie en lasdraad
  • Productie van de Noise Catcher
  • Reviseren en bouwen van kunststofverwerkende machines of onderdelen voor eigen gebruik en ook voor klanten
  • Verwerken en vacuümvormen van plaat

Uw voordelen als klant

  • Uw wensen worden optimaal verwezenlijkt door onze kennis en ervaring.
  • U profiteert van de klantgerichte benadering door onze flexibele en open organisatie.
  • Uw producten worden snel geleverd door onze hoge productiecapaciteit en ons breed inzetbaar machinepark.
  • U kunt rekenen op hoogwaardige en kwalitatieve producten voor een uitstekende prijs.
  • U profiteert direct van de nieuwste ontwikkelingen door onze innovatieve bedrijfsvoering.
  • U kunt op ons bouwen; wij zijn een betrouwbare en servicegerichte partner.

image7

image8

image9

image10

Jansen Kunststoffen, sinds 1968

In 1968 is Jansen Kunststoffen opgericht door P.P. Jansen. De hoofdactiviteit was het verwerken van polyesterproducten, zoals stroomlijnen voor motoren, buddyzitjes, ruiten, spatborden, zeilboten en industriële producten. Doordat de belangstelling voor thermoplasten toenam, zagen we nieuwe mogelijkheden.

Nieuwe mogelijkheden

Met plaatextrusie en vacuümvormen grepen we deze kans. Het duurde niet lang of wij verbreedden onze horizon met een afdeling Machinebouw voor het reviseren en bouwen van kunststofverwerkende machines.

Nieuwe producten

Door creatief denken en het handelen op innovatie, ontstond er in 1998 een belangrijk nieuw product: de Noise Catcher. Dit resulteerde wederom in een nieuwe afdeling binnen ons bedrijf.

Jansen Kunststoffen is groen

Bij Jansen Kunststoffen is het minimaliseren van de milieu-impact van onze productieprocessen een belangrijk issue. Al onze producten zijn voor 95% gerecycled. Tijdens de productie gemaakt afval wordt weer herwerkt en onze warmte-energie wordt weer hergebruikt.

Recycling van kunststof

Bij Jansen Kunststoffen wordt er weinig gebruikt gemaakt van nieuwe grondstoffen; oude kunststoffen worden bij ons gerecycled en herverwerkt. De standaardprocedure van recyclen is regranuleren, welke qua energieverbruik gelijk staat aan de energie die nodig is om rijplaten te produceren. Aanpassingen aan onze machine maken dit regranuleren overbodig; de energie die anders gebruikt zou worden voor het regranuleren, wordt door ons direct gebruikt voor de productie van rijplaten.

Cradle to Cradle

De materialen en stoffen uit de producten die wij op de markt brengen, kunnen zonder kwaliteitsverlies weer benut worden in een oneindige kringloop; Cradle to Cradle. Hetzelfde geldt voor het afval dat voortkomt uit de productie van bijvoorbeeld onze rijplaten. Doordat wij dit alles in eigen huis kunnen realiseren is er sprake van een optimale energie-efficiency, hebben wij absoluut geen afval en zijn onze rijplaten van 100% gerecycled materiaal.